樓主: wonderingbb
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[AOFE]惡人兵堡 (不再更新)

夢少  
d閒然閒語惡人都經歷佐咁多la...
咪又得佢lor 都唔係第一日ge事la
解釋到咁白都唔明...有d野真係明眼人一睇就睇得出咩一回事la
公道自在人心 map唔得點整都冇人用la  整係睇惡人map使用量已經冇需多說
唔通出多幾個什麼什麼兵堡 又要去講乜講乜咩
就算多幾個版ge map 去唔去用去唔去開都係大家ge自由喜好去玩like ge版本
map出街討論就一定要有嫁la  但我覺得唔係衣d咁無謂ge野lor
惡人一直做ge野 大家有目共睹la
Support you~
不過up to u la  反正我地點都有得玩 哈哈
係咪先夢少@@?
回復 支持 反對

夢少  
d閒然閒語惡人都經歷佐咁多la...
咪又得佢lor 都唔係第一日ge事la
解釋到咁白都唔明...有d野真係明 ...
Type-R-club 發表於 24-1-2013 05:07

多人玩=合理?睇黎你唔係好識分是非黑白
個情況就好似香港好多人衝紅燈,但衝紅燈係咪代表岩?

更何況樓主都整左v7 (自制非偷圖) 係咪好應該用v7個款map呢?
『惡人兵堡』AOFE版_V7.scx (19.52 KB, 下載次數: 42)
v7 有個bug,5p殺敵450顯示出錯
出左自制兵堡唔再更新其實真係好可惜

aoc版惡人兵堡,v6兵堡 都是由super家族第7回修改,唔想比台灣人睇唔起就唔好用

偷圖發展過程
super家族第7回 > 2000吉3500哈無攻城 > 惡人兵堡 > 惡人兵堡v6 aofe
super家族第7回 (約04年制作)

2000吉3500哈 (改自super家族,約06年制作,加左T人和哈羅觸法,改為無攻城)

[惡人]兵堡專用場 (改自2000吉3500哈,約09年制作,加左D公仔上去)

惡人兵堡 aofe v6 (改自惡人兵堡,另新增新文明觸法)

★SUPER家族㊣兵堡~公信力版-城堡兵大戰第七回.scx (20.31 KB, 下載次數: 14)
!兵堡!無攻城2000吉3500哈(5C83F57D)加多個軍營(1).scx (20.18 KB, 下載次數: 10)
[惡人]兵堡專用場*.scx (20.27 KB, 下載次數: 16)

試想想,作者付出左99%汗水整制,其餘1%為修改者,但劇名就係修改者佔有,你覺得這樣合理嗎?
v6已過去,不如傾下v7打後仲好
回復 支持 反對

差過v6
回復 支持 反對

差過v6
榮少Ken 發表於 25-1-2013 22:52

有得你免費玩仲想點?

咁叻不如你整個劇比大家睇下
回復 支持 反對

十幾年前zone個castle blood,,, 新彩樂戰skyc nakuz玩到而家都係用緊外國劇改返黎既map

不斷改善不斷平衡咪幾好,搞到又要整個新map又要debug
castle blood個作者都無黎鬧,呢度就咁多正義人仕出黎嘈審判...orz
回復 支持 反對

呢個星期玩過幾場
發現用親斯拉夫人真係無咩好下場
致命點係出兵太慢,兵又薄血
150/200kills 先研徵兵技術會唔會好少少
回復 支持 反對

呢個星期玩過幾場
發現用親斯拉夫人真係無咩好下場
致命點係出兵太慢,兵又薄血
150/200kills 先研徵兵技術 ...
~~張遼~~ 發表於 5-2-2013 22:16

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4416963&extra=page%3D1
回復 支持 反對

自從惡人退出樂古
樂古ge兵堡場少左好多
反而vlan玩家人數提升
特別係兵堡場數目多左
雖然吾知兩者有冇關係
但客觀事實係
吾少樂古玩開ge兵堡老高手都轉去vlan玩
係果邊惡人兵堡都出到V11...
唉..希望樂古兵堡吾會就此成為歷史
回復 支持 反對

自從惡人退出樂古
樂古ge兵堡場少左好多
反而vlan玩家人數提升
我見好多樂古玩開ge兵堡老高手都轉去vlan玩
...
ericcheung1990 發表於 17-3-2013 13:49

最衰咪就係果d版權撚湯米囉, 又唔知何謂版權就一咪同人嘈, 仲死唔斷氣咁針對人地,抹黑人地, 無品當正義
人地出左咁多努力同時間整個兵堡檔, 用自己團名命名係好正常, 唔like既可以自己柄埋一二邊咪鬼玩
付出既努力同時間比人不斷抹黑唱衰, 係人都唔想再整落去啦, 最終損失既咪係我地班樂古仔囉
回復 支持 反對

最衰咪就係果d版權撚湯米囉, 又唔知何謂版權就一咪同人嘈, 仲死唔斷氣咁針對人地,抹黑人地, 無品當正義
...
兵堡玩家 發表於 17-3-2013 16:26

個兵堡檔邊個整邊個改用咩名
係e一刻 在我而言已經吾重要
因為e家要面臨更大ge問題
就係係怕遲下打兵堡要去vlan先搵到場
回復 支持 反對