打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 整龍天符,陣法陣型屬套(+0) 整到破產

henryns 發表於 11-2-2019 21:20
其實我之前都想回佢 不過諗諗下都係算......因為唔想打咁多字

佢講緊打怪既係出現既數字 而唔係總傷害

雀天武天跌落黎個下可能會高傷過龍天?  ANWAY 喬喬狗應該冇呢個褔份見到啲數字

至於明凶....真心想講粗口.  亂Q咁整 太屈了
回復 支持 反對

beasilter 發表於 12-2-2019 09:03
用龍天同其他天王比 我都要認同上樓既講法
正服黎講龍天比較起其他3隻天王係清怪上(除打天)
係差左少少。 ...

見過扣抗流+明凶(未覺醒)  
1秒-2秒噴死左隻秦王BOSS

回復 支持 反對

grace9314 發表於 13-2-2019 12:34
扣抗流 覺醒明凶
咁多隻打天入面 打佳真/虎頭蜂 明凶打天既bosss已經好快  下次改版後絕對係最快添(絕對 ...

特別提覺醒前既明凶係因為
1. 佢未覺醒已經咁屈機
2. 子彈飛勁快  覺醒左子彈飛得慢左. 出技速度就冇量度過
3. 魔抗扣減上比物抗扣減量少

重點係....做乜無啦啦自己腦補一定要係玩台巨?
回復 支持 反對

grace9314 發表於 15-2-2019 14:49
你唔洗咁大反應 錯哂重點
我既意思唔係指一定要玩台港巨 當然你可以玩國巨 韓巨 私服
而係 大多數樂古人 ...

冇大反應

重點係....重點居然係間接
係囉...你個重點真係幾錯
回復 支持 反對

grace9314 發表於 18-2-2019 10:35
重點(Important point) 表達 主要的 或 重要的部分

重要的部分 係可以包含多於一樣的事物, 從來無講 唔 ...

但係(但是)用黎表達內容同之前有反差

上文講緊覺醒明凶扣抗流 打BOSS
關於遊戲設計討論

忽然 但係重點轉講台灣代理不善問題 感覺離題同突兀
你將重點放係最尾  不過又冇總結前文內容

而「但係重點......BOSS怪 係台巨 輪到你打咩.....最多咪打下巨大BOSS」
亦冇指出 即使部隊幾勁都好 你都打唔到隻BOSS 個關係
事實上 兩者冇邏輯關係

至於你話你冇強調任何人一定要玩台服
我明白  同上面所講一樣
我只係覺得討論開巨商本身問題  做乜冇啦啦要變左係台巨度
你個句句子 台巨必然係重點 否則 打唔到BOSS怪個意思就不能成立

如果你問你重點錯乜  我會話係邏輯錯誤
「但係」同前文冇關係
「重點」同前文亦冇直接關係
但你以為有  然後「但係重點」後面句子又冇足夠解釋
如果將「但係重點...」與前文理解則會 邏輯上無法成立
將其獨立理解「但係」二字用錯再加上離題

回復 支持 反對