打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 整龍天符,陣法陣型屬套(+0) 整到破產

破產啦~破產啦~
回復

講過好多次啦

再講多3次
垃圾龍天
垃圾龍天
回復 支持 反對

victims 發表於 27-1-2019 12:33
說龍天廢的人.強也有限!別用明兇來跟它比..明兇跟龍天比打天根本就無得比.. ...

覺得我水你咪自己升番隻龍天囉
水你對我有咩好處

後面個句唔多明 係咪想講明凶打天>龍天?
定係想講唔應該拎D比佢勁既野泥比 係拎就拎D廢過佢既 (2,3轉比?)...

我覺得打天反而龍天好用....范圍問題唔係傷害
一直都講緊龍天對地垃圾
回復 支持 反對

grace9314 發表於 28-1-2019 11:08
每個人強都總會有限度 比巨商所出既裝備,系統限制住
自問唔係高端玩家,無齊4天王4凶,無齊全陣235天王套
...

高端玩家.....
你隻龍天仲係得提升咩
+5屬套同拔都套唔係好多人有
(龍天套台巨出左未我都唔知..)

明凶有6-10HIT?.....
咁龍天符/明凶昌3日男...有無可能做到咁多HIT...
回復 支持 反對

我再講多次 龍天廢

同裝有咩關係 鬼唔知修套廢過225
依家唔係龍天同龍天對比 而係同其他3隻天王比(或者明凶?)

210修你咪用米套毀套
225拔都你咪同照套帝套
235你咪大家天王套囉
大家極限咪極限 大家廢裝咪廢裝

依你咁講既極限龍天就勁得過極限雀天?龜天?
我諗最多同虎天同水平

邊個階段龍天勁得過龜雀天?
你睇下有無人(合齊4天王既)會拎龍天打地BOSS?
回復 支持 反對

grace9314 發表於 29-1-2019 10:02
其實龍天打地怪覺得威力比唔上虎天 得番打天怪呢條路
大家都打垃圾怪既情況下 虎天好大優勢, 2下已經KO
打 ...

但係極限龍天同虎天真係好難講邊個勁D......唔試過都唔知
萬一龍天勁D我咪要比人插死

其實打垃圾怪都無咩所謂啦.....最多都係放多1下技既事.....FEEL唔到有幾大分別.....
(升LV咪最多升多1個禮拜全隊250囉)
虎天勁在行得快同埋唔會被冰(打冰肥)好....仲有照套多魔 1條魔打晒唔洗回
睇你志唔志在個2,3秒時間啦....

唔知係我既偏見定係真實情況啦....我覺得虎天輸出都係好低.....有可能<龍天
(好可能係錯覺)

龍天同明凶打天 其實都係睇實際情況既姐......
岩位既明凶快好多 龍天仲要行出去幾步先可以出技
直線技呢D野睇人 唔係個個都鐘意用..... 有時會打剩怪....
(不過覺明凶招直線技唔知係咪好似大過其他直線技)(好可能又係錯覺)

龍天范圍好穩定 係咁大就咁大....又無唔岩位呢D情況發生

實際睇你鐘意范圍定直線技

"感覺上"傷害又係差唔得幾多 佢之前無降明凶對空傷就(好似都係差唔多)
唔知係咪天怪都係廢D既關係...
回復 支持 反對

grace9314 發表於 30-1-2019 11:28
另外根據虎天同龍天傷害公式計算 天照虎天亦比頂裝龍天總傷害高 來自52巨商
龍天
[(敏捷×12) + (攻击力 ...

睇到D數字就頭暈...你計得好準......我都係憑感覺
打怪速度(心算)同左上剩番既秒數

我覺得你可以拎番你自己隻野泥試就OK
回復 支持 反對

grace9314 發表於 11-2-2019 13:39
你打咩怪5.5-6w 1hit? 有圖?有片? 有屬性傷?
打相同既地怪 同級別既裝備 虎天總傷害一定比龍天總傷害高
...

其實我之前都想回佢 不過諗諗下都係算......因為唔想打咁多字

佢講緊打怪既係出現既數字 而唔係總傷害
單睇數字 的確係龍天最好睇 因為有3倍
打QQ狗出數字 龍天1定係最高 特別係高%低爆擊%特技既

但係龍天實際輸出 HIT數同爆擊機率同放技速度都要計埋

易計既有單下技既總傷害
如果要測埋實戰(行出去既時間.......放技距離..招技既大細....放技速度)就好難搞

-------------------------------------------------------------------------
下面開始回番其他人
我一直講龍天垃圾都係講緊佢對地係咁多隻頂級既野里面最廢
只要你同意呢點 就完全=我講緊龍天垃圾既意思
你估人地唔知可以對空既 對地傷害就要改廢D咩(或者相反如明凶) 洗鬼你解釋

唔係講緊
龍天真係廢 對比天王以下既戰力佢都係勁 而且勁好多
打天佢又係頂尖

我唔想解釋咁多次 以後都係直接垃圾龍天X3就夠
回復 支持 反對

#34 龍天之前未出武都係點爆擊.....高攻低爆個個本身都係低少少
范圍唔算細 諗下龜天 (雀天唔知)
敏裝同加MP少其實無咩關係...雀天帝套MP都唔多  龜虎天2隻照套先多
易死....差唔多啦....龍天武有閃 對比雀天有武有盾 龜天有生死 有龜 虎天多血
其實所有天王都唔會死..你唔會拎佢出去頂怪架嘛....(台凶祝斧),死左就走場再打多場囉
--------------------------
#36....你講緊咩?..
---------------------------
#37 低傷高爆我覺得都係龍天數字最高...(不過要試下先知)
(仲有上面提到既雀天符既劍仔....可以搵隻天草泥試 不過試泥都無咩用..)

打廢怪無咩好講...最多出多1下技...慢1 2秒姐....(每場)
不過龍天係咁多隻最唔穩定 就係因為爆擊.....

人地睇血打輸出....打幾下就幾下(龜天可能太細清唔晒..)每邊放幾野就走場

龍天呢?.....假設你打隻怪唔爆要6下 (1爆=3唔爆)
你好彩2下就打死 ,正常3,4野(1爆2唔爆/1唔爆連爆2野),運氣差5野都有可能
咁你實際打怪 應該每邊都放幾多野呢? 狂放,等佢打死左先轉另1邊? 咁又間接慢左
放3野,咁佢2野打死或者仲差少少血先打死 你又想嘔血
(無錯..就係打冰肥升LV......)

人地邊有講打3尾.....你睇錯....
係有就無敵啦......6WX3=18.....4下技KO
3尾雷屬....屬傷唔關佢事
(我"估"係打緊20-30W血既怪啦 不過都唔關事)
回復 支持 反對

victims 發表於 7-3-2019 09:30
第一 龍天係屬於後期英雄.好吃兵陣同裝備.第2 傷害數字係跟據屬性相克的怪物去做對比的 無人會羅隻龍天去打 ...

點解我之前睇唔到你回既......好神奇...早幾日17號左右..突然見到7/3.......好得人驚......

1.係...但係好難講.....
點講呢....(唔係幾識表達 你自己睇下明唔明....唔明我都唔知點講清楚D...)
1.龍天係計倍數 所以1傷頂人地3傷 呢度睇落係多D既.....愈後期愈勁(裝收益特別高)
但係以依家既極限裝備泥講 佢頂裝3倍都係=人地差唔多或者廢過(唔肯定)
2.龍天唔識減抗 有2隻識 減抗既收益特別大
如果兵陣再多隻減抗既 咁肯定本身唔識減抗既收益會大D
3.招技既輸出公式(同第1點可能差唔多意思..)
(假設 求其舉例)
雀天 力X16
龜天 智X13
龍天 唔爆敏X5 爆擊X3=15
咁佢點計都係會低過X16既....
4.呢個唔係好關事...不過都講聲 其實雀天先係最食兵陣....因為多野加攻

2.無咩所謂 只要人家都一樣就OK
都唔克屬 或者大家都克屬

3.虎天快過龍天我真係唔知.....我仲以為虎天係最慢既..(偏見)

4.5隊水蛇30秒真係你勁囉好無.....痴L線...
暴走水蛇唔係個個夠打.....而且仲要30秒.....
我1隊都要20秒......試過打2隊水蛇都成日死..

同例打狼王 有人雀虎天可以打2 3隊 有人1隊隊打
呢D真係睇人.......唔係個個得....就算比你個AC佢都未必做到.....
回復 支持 反對