打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 整龍天符,陣法陣型屬套(+0) 整到破產

1234950 發表於 12-2-2019 21:17
見過扣抗流+明凶(未覺醒)  
1秒-2秒噴死左隻秦王BOSS

扣抗流 覺醒明凶
咁多隻打天入面 打佳真/虎頭蜂 明凶打天既bosss已經好快  下次改版後絕對係最快添(絕對快過龍天)

因為明凶技會扣抗影響 令佢打天boss好快 (以我所知 天怪暫時只有陰念,明凶技扣到抗(物抗))

現在:
鬼魂彈+念+明凶自身扣物抗(10%)

改版後:
石弓扣物抗上限25%(架車3轉先對到空,下版出)+鬼魂彈+念+明凶自身扣物抗(10%)

而龍天,日凶呢類全部計法抗... 打天boss類改版後會比唔上明凶

打地boss都好快
因為可以加埋對地既扣抗加傷既技 Eg.雀武技/其他扣抗技(如虎天....)

但係重點......BOSS怪 係台巨 輪到你打咩.....最多咪打下巨大BOSS
回復 支持 反對

1234950 發表於 15-2-2019 13:23
特別提覺醒前既明凶係因為
1. 佢未覺醒已經咁屈機
2. 子彈飛勁快  覺醒左子彈飛得慢左. 出技速度就冇量度 ...

你唔洗咁大反應 錯哂重點
我既意思唔係指一定要玩台港巨 當然你可以玩國巨 韓巨 私服
而係 大多數樂古人都玩 台港巨情況下
我只係想表達出 明凶/其他兵將點勁都好 boss係 台服都係唔輪到你打

間接道出台服有相關問題 而唔係講緊要一定玩台服/指明自己玩台服=]
回復 支持 反對

1234950 發表於 15-2-2019 23:14
冇大反應

重點係....重點居然係間接

重點(Important point) 表達 主要的 或 重要的部分

重要的部分 係可以包含多於一樣的事物, 從來無講 唔可以 包含多種意思或間接表達某一樣事物 如同你小中大學 文章 Essay/Dissertation 中心思想/Abstract

我個重點 係講緊 明凶/其他兵將點勁都好 boss係 台服都係唔輪到你打 (重點所直接表達既意思, 並無強調任何一定玩台服/指明自己玩台服)

而 間接道出台服有相關問題 呢句 已經係從 以上重點 再延伸落去 建立出黎既新觀點 (重點延伸下間接表達既意思)

所以 如果你話我個重點錯 請詳盡解釋一下點錯法? 如 邏輯上錯誤? 文法錯誤? 定 其他錯誤?

定係 其實你所表達既 已經係錯?
回復 支持 反對