查看: 44431|回復: 55
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 整龍天符,陣法陣型屬套(+0) 整到破產

破產啦~破產啦~
回復

好似係有無得的
回復 支持 反對

有時候我會去水洞打海神女(呢排用雀天升)..可以去偷竊下我^^ 其實我好想放D相片上來....但唔識整細D相的容量.所以放唔到.有無人教下?

有人教我了^^

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復 支持 反對

henryns 發表於 19-3-2019 11:13
點解我之前睇唔到你回既......好神奇...早幾日17號左右..突然見到7/3.......好得人驚......

1.係...但係 ...

我龍天7000幾敏呢...依家打5隊水洞怪都係30秒左右
回復 支持 反對

victims 發表於 7-3-2019 09:30
第一 龍天係屬於後期英雄.好吃兵陣同裝備.第2 傷害數字係跟據屬性相克的怪物去做對比的 無人會羅隻龍天去打 ...

點解我之前睇唔到你回既......好神奇...早幾日17號左右..突然見到7/3.......好得人驚......

1.係...但係好難講.....
點講呢....(唔係幾識表達 你自己睇下明唔明....唔明我都唔知點講清楚D...)
1.龍天係計倍數 所以1傷頂人地3傷 呢度睇落係多D既.....愈後期愈勁(裝收益特別高)
但係以依家既極限裝備泥講 佢頂裝3倍都係=人地差唔多或者廢過(唔肯定)
2.龍天唔識減抗 有2隻識 減抗既收益特別大
如果兵陣再多隻減抗既 咁肯定本身唔識減抗既收益會大D
3.招技既輸出公式(同第1點可能差唔多意思..)
(假設 求其舉例)
雀天 力X16
龜天 智X13
龍天 唔爆敏X5 爆擊X3=15
咁佢點計都係會低過X16既....
4.呢個唔係好關事...不過都講聲 其實雀天先係最食兵陣....因為多野加攻

2.無咩所謂 只要人家都一樣就OK
都唔克屬 或者大家都克屬

3.虎天快過龍天我真係唔知.....我仲以為虎天係最慢既..(偏見)

4.5隊水蛇30秒真係你勁囉好無.....痴L線...
暴走水蛇唔係個個夠打.....而且仲要30秒.....
我1隊都要20秒......試過打2隊水蛇都成日死..

同例打狼王 有人雀虎天可以打2 3隊 有人1隊隊打
呢D真係睇人.......唔係個個得....就算比你個AC佢都未必做到.....
回復 支持 反對

龍天要配朝兇=最強天王
回復 支持 反對

第一 龍天係屬於後期英雄.好吃兵陣同裝備.第2 傷害數字係跟據屬性相克的怪物去做對比的 無人會羅隻龍天去打3尾的,呢個係正常人的思維. 範圍來講虎天比龍天大 攻速來計 .虎天快過龍天少少 .普通玩家來講.虎天會容易用D . 龍天呢隻英雄勁唔勁就係要睇點運用.係未開放神仙谷的時候.我都係用龍天打帝3的 .打5隊水蛇都係30秒內.廢唔廢真係見人見智..
回復 支持 反對

grace9314 發表於 11-2-2019 13:39
你打咩怪5.5-6w 1hit? 有圖?有片? 有屬性傷?
打相同既地怪 同級別既裝備 虎天總傷害一定比龍天總傷害高
...

我打怪的時候.數字係咁樣顯示的..我照講-,-
回復 支持 反對

grace9314 發表於 18-2-2019 10:35
重點(Important point) 表達 主要的 或 重要的部分

重要的部分 係可以包含多於一樣的事物, 從來無講 唔 ...

但係(但是)用黎表達內容同之前有反差

上文講緊覺醒明凶扣抗流 打BOSS
關於遊戲設計討論

忽然 但係重點轉講台灣代理不善問題 感覺離題同突兀
你將重點放係最尾  不過又冇總結前文內容

而「但係重點......BOSS怪 係台巨 輪到你打咩.....最多咪打下巨大BOSS」
亦冇指出 即使部隊幾勁都好 你都打唔到隻BOSS 個關係
事實上 兩者冇邏輯關係

至於你話你冇強調任何人一定要玩台服
我明白  同上面所講一樣
我只係覺得討論開巨商本身問題  做乜冇啦啦要變左係台巨度
你個句句子 台巨必然係重點 否則 打唔到BOSS怪個意思就不能成立

如果你問你重點錯乜  我會話係邏輯錯誤
「但係」同前文冇關係
「重點」同前文亦冇直接關係
但你以為有  然後「但係重點」後面句子又冇足夠解釋
如果將「但係重點...」與前文理解則會 邏輯上無法成立
將其獨立理解「但係」二字用錯再加上離題

回復 支持 反對

1234950 發表於 15-2-2019 23:14
冇大反應

重點係....重點居然係間接

重點(Important point) 表達 主要的 或 重要的部分

重要的部分 係可以包含多於一樣的事物, 從來無講 唔可以 包含多種意思或間接表達某一樣事物 如同你小中大學 文章 Essay/Dissertation 中心思想/Abstract

我個重點 係講緊 明凶/其他兵將點勁都好 boss係 台服都係唔輪到你打 (重點所直接表達既意思, 並無強調任何一定玩台服/指明自己玩台服)

而 間接道出台服有相關問題 呢句 已經係從 以上重點 再延伸落去 建立出黎既新觀點 (重點延伸下間接表達既意思)

所以 如果你話我個重點錯 請詳盡解釋一下點錯法? 如 邏輯上錯誤? 文法錯誤? 定 其他錯誤?

定係 其實你所表達既 已經係錯?
回復 支持 反對