打印 上一主題 下一主題
收起左側

【新手】【小說】最後的... - 序(第六章已出爐)(角色招募中)

回復 50# ttiieenn
回復 支持 反對

加油加油@@
回復 支持 反對

打緊多一篇 但外賣到 唔知出唔出好
回復 支持 反對

打緊多一篇 但外賣到 唔知出唔出好
ttiieenn 發表於 24-7-2011 20:47

http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1
14樓@_@
回復 支持 反對

14樓@_@
jimmg12 發表於 24-7-2011 20:48

係google講yahoo 大罪!
講笑姐 大家都係作下文
睇下放唔放到你入去啦~~
回復 支持 反對

係google講yahoo 大罪!
講笑姐 大家都係作下文
睇下放唔放到你入去啦~~
ttiieenn 發表於 24-7-2011 20:52

係google講yahoo 大罪.....
都唔知比咩反應你好=[
YAHOO唔要我我米黎GOOGLE@@
回復 支持 反對

因為之前果章長左好多 今次可能少番d= =
回復 支持 反對

序章之五 - 阿樂的身世(下)

「做得好,不愧是師父的兒子。你好,我叫楊楊」
「你...你就是...楊楊...?」
阿樂有這一個反應是毫不出奇的 因為楊楊是當世最強的劍士之一 還要是有份參與雷劫的戰士
雷劫 就是三劫之中的第二劫
「你是我爸爸既...」
「二弟子」
「咁岩岩果把劍係...?」
「係破玉,可以封印龍魂既劍,亦係你爸爸生前用既劍」
「但係...點解我識用果招...龍展翼...果招唔係爸爸既招數黎既咩...?」
「你爸爸留左好多野俾你,依一招都係佢其中一樣遺物。好啦唔好問咁多,知唔知點解海龍又會重現?」
此時的阿樂思想異常清晰 明白都這一切都與自己的父親有關
「唔通...係我爸爸?」
「岩左一半,係你爸爸...個好朋友 - 威爾斯肯特,死左」
「黑龍唔係唔會死架咩?」
「因為佢本身唔係龍,佢硬要吸收黑龍既力量,點知反噬自身。因為黑騎士死左,佢封印左既龍魂全部都放晒出黎。點知佢死前封印左成7條龍,我好唔容易先殺到2隻,見到海龍黎緊,我就黎啦,點知係到摧到你。」
「佢收集龍魂黎做咩?」
楊楊臉上閃過一種莫名其妙的悲傷 不過只是一閃即逝 不過阿樂已經完全捕捉了他的神態
那種不是一種普普通通的悲痛 而家痛失朋友的痛
「點解呢,點解楊楊會唔開心?」阿樂想
「算啦唔好講咁多,師父要我將一封信、一把劍、同一套劍法傳俾你。」
「劍我收到啦,信同劍法係咩一回事?我係天堂使(雷祭4轉)黎架wor」
「你讀左封信先啦~」
楊楊將一個殘舊的信封遞了給我 收信人寫著阿樂的名字
阿樂從來都沒有見過他父親 因為他出生的時候父親就離他而去 母親只對他說是父親有事在身
我打開信封 看到一張舊到發黃的紙
(待續)
----------
係1-2集內序就應該完
回復 支持 反對

冇我既SB既!__! ??
回復 支持 反對

冇我既SB既!__! ??
Samlee556 發表於 24-7-2011 21:48

未出場= =
1lv既SB 遲下出黎jum下遞水
回復 支持 反對