樓主: vincentlui19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

幻之射神入/玩得好順既人

關閉 [複製鏈接]
暫時冇game係要用到上千元既顯卡
幻之射神 發表於 6-2-2009 18:36

唔好意思, 我張成千蚊既displaycard先可以開到最盡crysis反狗牙
回復 支持 反對

唔好意思, 我張成千蚊既displaycard先可以開到最盡crysis反狗牙
Portal 發表於 12-2-2009 20:05

冇人叫你開盡
回復 支持 反對

冇人叫你開盡
幻之射神 發表於 12-2-2009 20:57

都係果句,每個玩家有不同既需求
回復 支持 反對

有靚野唔開到最盡咁要黎做咩?edwin,係既,但最终有勁野要黎做d根本無可能要用到既勁野身上係咪有d唔合理-.-
回復 支持 反對

冇人叫你開盡
幻之射神 發表於 12-2-2009 20:57

一隻game 畫面令唔令最重要唔係解析度,唔係光影效果, 唔係效果細節果d,
而係反狗牙, 開到最高同有開唔係最高, 個畫面係兩回事
回復 支持 反對

呃...其實唔洗1000$既顯卡都得......我部機係深水埗電腦展果陣買...我比左5000$比我fd 叫佢盡量用 唔夠既我再比番...點知佢用左1千5度...果陣我仲問佢點解唔用盡佢....佢話用唔哂甘多...之後我玩L4D 好似唔係幾夠 就+多張EN9500GT(果陣我FD話唔洗9600 9500就得...所以用左5百80蚊) 之後我玩L4D開盡哂反狗牙 全部開哂最高..一樣Lag都未Lag過...所以我睇到砌機要2千幾3千 部機先唔Lag果陣..我覺得我自己好幸福=_=" 深水埗電腦節and My fd 好多謝你丫╤_╤ 2000$左右既機玩到L4d唔lag 仲要有3千$找T_T
同埋我覺得用4核打機都幾浪費下...因為4核E+個價都幾貴下...(個人意見)
回復 支持 反對

呵呵,試下開盡垂直同步、多核心呈現、所有用線條用異向16x,所有細節開到盡仲lag 唔lag
回復 支持 反對

宜家 intel4核心cpu(q600)都係千3蚊到  + display9800(8XX蚊)+ P45抵板(800蚊) +  火牛450w(300~400蚊)
+640GB硬體(4XX蚊) 4千幾  有個好正既機 ._.'''  打機一流 數年打後既GAME 都唔怕玩唔到
回復 支持 反對

宜家 intel4核心cpu(q600)都係千3蚊到  + display9800(8XX蚊)+ P45抵板(800蚊) +  火牛450w(300~400蚊)
+640GB硬體(4XX蚊) 4千幾  有個好正既機 ._.'''  打機一流 數年打後既GAME 都唔怕玩唔到 ...
dls06776 發表於 14-2-2009 11:13

咁ram同機箱呢?
回復 支持 反對

咁ram同機箱呢?
edwin10010 發表於 14-2-2009 20:56

咁兩呢樣 = =''' ram有平有貴~~ 百幾蚊 有交易   機箱2百5 有個好靚仔:
-.- 一次過 散買哂的話 自己一個拎唔到番屋企  遠小小的話~  空機箱都拎到嬲
睇好似唔重  行多兩條街 都要換手 =.=    不過好多人 用得番 舊既都會用
回復 支持 反對