樂古Nakuz

標題: 整龍天符,陣法陣型屬套(+0) 整到破產 [打印本頁]

作者: henryns    時間: 24-1-2019 21:44
標題: 整龍天符,陣法陣型屬套(+0) 整到破產
[youtube]BBMKpripIZU[/youtube]

破產啦~破產啦~
作者: grace9314    時間: 25-1-2019 10:19
之前無睇龍天既片 而家睇完 原來龍天真係幾廢
特別對地怪 同其他天王無得比
對空怪 無剋屬既話 覺得同明凶不相伯仲 最多都係勁小小
唔知有無龍天符既片呢
作者: henryns    時間: 25-1-2019 17:06
講過好多次啦

再講多3次
垃圾龍天
垃圾龍天
作者: ychych00    時間: 26-1-2019 12:32
唔廢架.要勁要使多D錢咁解
作者: beasilter    時間: 26-1-2019 13:55
龍天要250加裝備好靚先會開始強 所以係最貴養既一隻天王
作者: libra小黑    時間: 26-1-2019 17:46
我個隻好勁啵
作者: victims    時間: 27-1-2019 12:33
說龍天廢的人.強也有限!別用明兇來跟它比..明兇跟龍天比打天根本就無得比..
作者: grace9314    時間: 28-1-2019 11:08
victims 發表於 27-1-2019 12:33
說龍天廢的人.強也有限!別用明兇來跟它比..明兇跟龍天比打天根本就無得比.. ...

每個人強都總會有限度 比巨商所出既裝備,系統限制住
自問唔係高端玩家,無齊4天王4凶,無齊全陣235天王套
但一般人有既+5屬套,225裝,介, 無想300,250轉250既將,主都有/練緊咁上下 應該有既我都有
我影片見到既係 僅次於龍天套(多1200敏,左右),拔都套(多600敏左右)&拔都介(多400敏) 既龍天
比起 而家佢大約5500敏(大約從裝備估計) 頂裝後(多約1600敏)大約多出30%傷害

以多30%既數字黎睇 龍天1 D都唔強勢 比起其他天王同裝黎講完全係相形見絀,只可以講打天有優勢

明凶方面 我應該講好D 以片中裝備既龍天 同天照全套既明凶比
最多都係勁小小
至小我測試無數次 一條魔已經夠清1隊狐仙,連天怪 都係10幾秒一場既事 (雖然我知剋屬,所以我都有講龍天同明凶唔剋屬計,龍天會勁明凶小小)
Btw 要識掌握明凶技能點放 達至高hit數 先叫識玩明凶(否則得1,2hit)
相反亂放技 點會覺得明凶勁
表示明凶可以1技6-10hit
作者: henryns    時間: 28-1-2019 11:44
victims 發表於 27-1-2019 12:33
說龍天廢的人.強也有限!別用明兇來跟它比..明兇跟龍天比打天根本就無得比.. ...

覺得我水你咪自己升番隻龍天囉
水你對我有咩好處

後面個句唔多明 係咪想講明凶打天>龍天?
定係想講唔應該拎D比佢勁既野泥比 係拎就拎D廢過佢既 (2,3轉比?)...

我覺得打天反而龍天好用....范圍問題唔係傷害
一直都講緊龍天對地垃圾
作者: henryns    時間: 28-1-2019 11:47
grace9314 發表於 28-1-2019 11:08
每個人強都總會有限度 比巨商所出既裝備,系統限制住
自問唔係高端玩家,無齊4天王4凶,無齊全陣235天王套
...

高端玩家.....
你隻龍天仲係得提升咩
+5屬套同拔都套唔係好多人有
(龍天套台巨出左未我都唔知..)

明凶有6-10HIT?.....
咁龍天符/明凶昌3日男...有無可能做到咁多HIT...
作者: beasilter    時間: 28-1-2019 14:08
其實龍天同明凶都唔廢 只係一隻易養一隻要貴養
龍天有高級玩家出個post(想知出處自己搵)
龍天要250lv先是開始首先要完美合之後就係燒錢作業,龍天個身裝備先係重點想佢勁起碼都要用拔都套連戒指(修羅套大家自己睇樓主個隻就知道sorry樓主不是有心)
想龍天更上一層樓就用自己個名天王套加拔都戒指
仲要有天王符加屬性套,陣法,朝凶 先會勁
但對比係其他天王 就真係貴好多多有差不多效果
明凶開始合係貴 但成型後可以平養 但冇再提升空間
作者: grace9314    時間: 28-1-2019 15:42
henryns 發表於 28-1-2019 11:47
高端玩家.....
你隻龍天仲係得提升咩
+5屬套同拔都套唔係好多人有

我平民玩家黎 無龍天
台巨有龍天套 黑市商人投的 好似有2套以上
明凶秒點其實唔算難掌握 對比其他直線技黎講
想試出明凶有無秒點 打天草樽 好易見到
唔知係咪隻怪模組問題 亂放都好易打出6-10hit
日男 昌3果D我無咩玩過, 不過好似對角就易D搵秒點
作者: +plzza+    時間: 28-1-2019 17:17
裝太廢 港巨裝咁平 起馬都225啦
作者: henryns    時間: 28-1-2019 18:48
我再講多次 龍天廢

同裝有咩關係 鬼唔知修套廢過225
依家唔係龍天同龍天對比 而係同其他3隻天王比(或者明凶?)

210修你咪用米套毀套
225拔都你咪同照套帝套
235你咪大家天王套囉
大家極限咪極限 大家廢裝咪廢裝

依你咁講既極限龍天就勁得過極限雀天?龜天?
我諗最多同虎天同水平

邊個階段龍天勁得過龜雀天?
你睇下有無人(合齊4天王既)會拎龍天打地BOSS?
作者: 髮泥    時間: 28-1-2019 20:01
龍天貴養??
你用番同樣既裝落第隻天王到咪一樣係龍天比較弱
根本唔關貴定平既時 弱就係弱
作者: tony23234bxx    時間: 29-1-2019 02:14
+plzza+ 發表於 28-1-2019 17:17
裝太廢 港巨裝咁平 起馬都225啦

拔甲好似都幾貴下,又冇乜人放
拔介有人放,但好似都貴貴地
作者: tony23234bxx    時間: 29-1-2019 02:20
henryns 發表於 28-1-2019 18:48
我再講多次 龍天廢

同裝有咩關係 鬼唔知修套廢過225

agree,所以我放棄左龍天
作者: grace9314    時間: 29-1-2019 10:02
其實龍天打地怪覺得威力比唔上虎天 得番打天怪呢條路
大家都打垃圾怪既情況下 虎天好大優勢, 2下已經KO
打勁怪果陣大家都係咁垃圾 一樣慢(比其他天王)
BTW 以下個人感想
(沒剋屬黎講)
100萬血以下/左右既地怪
龜天>虎天>/=雀天
100萬血以上
龜天>雀天>虎天

題外話:個人感想 虎天符真係好坦得,又可以自己清1-2隊 期待緊龜雀天符

對空(雙方沒剋屬)
龍天>明凶
對空(明凶有剋屬)
龍天=明凶(有剋屬)
作者: henryns    時間: 29-1-2019 10:48
grace9314 發表於 29-1-2019 10:02
其實龍天打地怪覺得威力比唔上虎天 得番打天怪呢條路
大家都打垃圾怪既情況下 虎天好大優勢, 2下已經KO
打 ...

但係極限龍天同虎天真係好難講邊個勁D......唔試過都唔知
萬一龍天勁D我咪要比人插死

其實打垃圾怪都無咩所謂啦.....最多都係放多1下技既事.....FEEL唔到有幾大分別.....
(升LV咪最多升多1個禮拜全隊250囉)
虎天勁在行得快同埋唔會被冰(打冰肥)好....仲有照套多魔 1條魔打晒唔洗回
睇你志唔志在個2,3秒時間啦....

唔知係我既偏見定係真實情況啦....我覺得虎天輸出都係好低.....有可能<龍天
(好可能係錯覺)

龍天同明凶打天 其實都係睇實際情況既姐......
岩位既明凶快好多 龍天仲要行出去幾步先可以出技
直線技呢D野睇人 唔係個個都鐘意用..... 有時會打剩怪....
(不過覺明凶招直線技唔知係咪好似大過其他直線技)(好可能又係錯覺)

龍天范圍好穩定 係咁大就咁大....又無唔岩位呢D情況發生

實際睇你鐘意范圍定直線技

"感覺上"傷害又係差唔得幾多 佢之前無降明凶對空傷就(好似都係差唔多)
唔知係咪天怪都係廢D既關係...
作者: grace9314    時間: 30-1-2019 10:43
henryns 發表於 29-1-2019 10:48
但係極限龍天同虎天真係好難講邊個勁D......唔試過都唔知
萬一龍天勁D我咪要比人插死

明凶招直線技的而且確大過一般直線技好多
唔同日男 花3果D 技既中間有空位
不過龍天範圍傷害穩定就真既

另外根據你條片 龍天頂裝(龍天套+拔都介) 比你而家(估計5500左右)多約1600敏~約多32%傷害  1600/5500*100=29.09% 連武技加成後約多32%(多10%敏)

琴日特登令隻虎天出黎試
比你參考 無用屬套情況下 有用天王符 無陣法
特性10技傷6扣抗 配226念,雀武 打三尾狐 39000/hit 1技3hit
扣除風剋屬多25%傷害(符多5%) 即係1下技 打31200/hit *3(打三尾無剋屬既基礎傷害,有雀武技)
扣埋雀武1.15 31200/1.15=~27130 (打三尾無剋屬既基礎傷害,無雀武技)
印象中本人果隻完美點數虎天 天照全套連介武符 未上屬套陣法陣型基血大約係20408血

https://www.youtube.com/watch?v=Sfw96--umPk
(其他人不完美虎天傷害參考 3:33秒 有裝備圖 基血18500血
傷害都 27500/hit ,疑似用220大將,天照3寶+太皇介,無天王符)
扣除剋屬有都 27500/1.2(剋屬多20%傷) =~23000/hit(打三尾無剋屬既基礎傷害,無雀武技)

我同佢果隻虎天基血差2000 但連埋武技加成後就相差唔只2000血

以你條片隻龍天 爆左擊打三尾/其他細怪 17700/hit黎講
頂裝後 爆擊約打 17700*1.32(頂裝多1600敏)
=23364/hit (打三尾無剋屬既基礎傷害,無雀武技)
雀武後
17700*1.32(頂裝多1600敏)*1.15(雀武技)
=26868
比起天照全套既虎天27130(打三尾無剋屬既基礎傷害,無雀武技)/31200(打三尾無剋屬既基礎傷害,有雀武技) 都係差D
/最多都係一樣 (因為唔知三尾 物抗定法抗高D 但我隻念得226lv,而樓主250lv陰)

但此時重點係 虎天未頂裝未著虎天套... 虎天套1600體 天照套750體....

所以我先話龍天打地怪威力去唔到虎天

如果有大神有齊龍天虎天 同虎天套,龍天套/225拔都套天照套 測試傷害會更準
但至小理論數值 計完打地怪 虎天 天照套傷害>龍天 龍天套傷害
BTW 龍天武技優勢有得爆擊回魔
作者: grace9314    時間: 30-1-2019 11:28
grace9314 發表於 30-1-2019 10:43

另外根據虎天同龍天傷害公式計算 天照虎天亦比頂裝龍天總傷害高 來自52巨商
龍天
[(敏捷×12) + (攻击力×7) + (LV×10)] × 感电 × 冲击 × 3次打击
虎天
[(体质x28 + 攻击力x15 + LVx15)x狂风]x3次打击 (第二次打击开始适用冲突特性)

龍天滿特性爆擊 70%爆3倍 理論值=0.7*3=2.1倍傷害每下 + 60%另一個特性傷害

虎天滿特性傷害+100% 另一特性-6%抗(暫時免去唔計)

代入公式(大家都3hit,所以去除)
龍天
[(敏捷×12) + (攻击力×7) + (LV×10)] × 1.6 × 2.1
=[(敏捷×12) + (攻击力×7) + (LV×10)] × 3.36
虎天
[(体质x28 + 攻击力x15 + LVx15) × 2

裝備方面
方便計算免去盤古套,屬性套,陣法陣型等
完美龍天 + 龍天套+拔都介
750(龍天1lv基礎敏)+696(完美轉職紅利)+2256(250等紅利)+2400(龍天套)+500(兩隻拔都介)+300(龍天武)+150(龍天符)
=7052敏
完美虎天 + 天照套+天照介
800(虎天1lv基礎體)+691(完美轉職紅利)+2256(250等紅利)+750(天照套)+250(兩隻天照介)+200(虎天武)+100(虎天符)
=5047體

假設攻擊力大家都是一樣 =800 (現實中虎天攻擊力係比龍天高 因為基礎力量&天照套力量都較高)
代入公式
龍天
=[(7052×12) + (800×7) + (250×10)] × 3.36
=311552.64 每hit傷害 (未去除抗性)
虎天
=[(5047x28 + 800x15 + 250x15) × 2
=311632 每hit傷害 (未去除抗性,以及特性點6%扣抗性)

假如頂裝虎天更不用說, 當然假如52巨商技能傷害公式是錯的話,以上 理論可作廢
但是現實在巨商看到的傷害數值和推算 的而已確虎天佔優

但龍天優勢在於天地通殺
作者: henryns    時間: 30-1-2019 17:03
grace9314 發表於 30-1-2019 11:28
另外根據虎天同龍天傷害公式計算 天照虎天亦比頂裝龍天總傷害高 來自52巨商
龍天
[(敏捷×12) + (攻击力 ...

睇到D數字就頭暈...你計得好準......我都係憑感覺
打怪速度(心算)同左上剩番既秒數

我覺得你可以拎番你自己隻野泥試就OK

作者: kong275327134    時間: 31-1-2019 09:12
henryns 發表於 30-1-2019 17:03
睇到D數字就頭暈...你計得好準......我都係憑感覺
打怪速度(心算)同左上剩番既秒數

好詳細 如果有埋凶獸武就最好
作者: NeojulianEX    時間: 31-1-2019 12:27
屈機,已經完全睇唔明咩玩法
作者: ychych00    時間: 1-2-2019 18:34
弱D都好正常姐.打到天地..打地都勁仲使玩其他既
作者: beasilter    時間: 4-2-2019 12:45
但是現實在巨商看到的傷害數值和推算 的而已確虎天佔優

但龍天優勢在於天地通殺

我引用 大大既資訊 想講 龍天既重點係天地通殺一隻有齊打天打地功能 官方唔會咁好人比龍天過強架。用虎,雀天,龜天打地怪同龍天打地怪比冇得比 所以每一隻天王都有定位 唔好一野就打死佢話佢廢

作者: victims    時間: 9-2-2019 07:09
grace9314 發表於 30-1-2019 10:43

龍天傷害係5.5-6.0W 1HIT        虎天係4W幾X1HIT 極限的
作者: grace9314    時間: 11-2-2019 13:39
victims 發表於 9-2-2019 07:09
龍天傷害係5.5-6.0W 1HIT        虎天係4W幾X1HIT 極限的

你打咩怪5.5-6w 1hit? 有圖?有片? 有屬性傷?
打相同既地怪 同級別既裝備 虎天總傷害一定比龍天總傷害高
另外 唔好搵 熱血巨商 <<私服既龍天黎講
私服龍天改左傷害公式
正服既 龍天傷害絕對係低過 虎天 (同級別裝備黎計)

最好你用龍天比張圖 我用虎天又比張圖
有龍天套就用龍天套有拔都套就用拔都套 無就用修套 最多我用密套 match番你

無論你龍天用龍天套定拔都套  虎天用虎天套/天照套總傷害 都 >= 你總傷害

大家都用235天王套 虎天總傷害一定完勝

你要計你自己100%爆擊 我都無野好講 (事實你得70%)

BTW 我都幾想睇下你用咩裝 打咩怪 5.5-6W 1hit 而虎天得4W幾 (雙方都無屬性傷害下)

驚你唔識計抗性傷害同屬性傷害
大家一齊POST張打 喬喬狗既傷害圖出黎  (煩請你POST埋爆擊同未爆擊兩張圖)
咁樣就 輕易分高下
作者: grace9314    時間: 11-2-2019 14:09
beasilter 發表於 4-2-2019 12:45
我引用 大大既資訊 想講 龍天既重點係天地通殺一隻有齊打天打地功能 官方唔會咁好人比龍天過強架。用虎, ...

無錯 龍天係天地通殺, 但我講既廢只係佢傷害量廢 對比其他天王
佢功能夠全面 (其實都夠打哂巨商現有既怪)
作者: beasilter    時間: 11-2-2019 18:19
無錯 龍天係天地通殺, 但我講既廢只係佢傷害量廢 對比其他天王
佢功能夠全面 (其實都夠打哂巨商現有既怪)

如果依位大大咁講我都唔知講咩好
事實上龍天真係計攻擊傷害上係4隻天王黎講最低天既
(唔計爆擊個下) 所以我之前先講要貴養 因為想佢好似
其他3隻天王咁既攻擊力 要有靚既裝備先做到。
想要天地通殺又要勁你估咁易呀!比錢啦(官方)
作者: henryns    時間: 11-2-2019 21:20
grace9314 發表於 11-2-2019 13:39
...

其實我之前都想回佢 不過諗諗下都係算......因為唔想打咁多字

佢講緊打怪既係出現既數字 而唔係總傷害
單睇數字 的確係龍天最好睇 因為有3倍
打QQ狗出數字 龍天1定係最高 特別係高%低爆擊%特技既

但係龍天實際輸出 HIT數同爆擊機率同放技速度都要計埋

易計既有單下技既總傷害
如果要測埋實戰(行出去既時間.......放技距離..招技既大細....放技速度)就好難搞

-------------------------------------------------------------------------
下面開始回番其他人
我一直講龍天垃圾都係講緊佢對地係咁多隻頂級既野里面最廢
只要你同意呢點 就完全=我講緊龍天垃圾既意思
你估人地唔知可以對空既 對地傷害就要改廢D咩(或者相反如明凶) 洗鬼你解釋

唔係講緊
龍天真係廢 對比天王以下既戰力佢都係勁 而且勁好多
打天佢又係頂尖

我唔想解釋咁多次 以後都係直接垃圾龍天X3就夠

作者: 1234950    時間: 12-2-2019 01:48
henryns 發表於 11-2-2019 21:20
其實我之前都想回佢 不過諗諗下都係算......因為唔想打咁多字

雀天武天跌落黎個下可能會高傷過龍天?  ANWAY 喬喬狗應該冇呢個褔份見到啲數字

至於明凶....真心想講粗口.  亂Q咁整 太屈了
作者: beasilter    時間: 12-2-2019 09:03
用龍天同其他天王比 我都要認同上樓既講法
正服黎講龍天比較起其他3隻天王係清怪上(除打天)
係差左少少。。。。。唔解釋,明凶依隻野由出個時
就已經係官方親生仔啦 佢幾時有廢過 一開始個時就
可以係本陣(屋企)出技車到全地圖都打到已經好屈啦
傷害仲唔低。。。你地對比下其他3隻凶出技個位置同範圍
覺醒之後仲可以打天。。。。開始個下仲70%傷差啲仲勁過天王
之後先轉番50% 都咁屈 同樣價錢搞隻明凶低玩啦!
作者: room1905    時間: 12-2-2019 10:28
龍天係真係廢 爆左擊之後先同人地差唔多 仲要得70%機率 範圍又細 又易死  同埋因為敏裝+mp小 焗住一定要加爆擊配龍天武回mp 如唔係可能打怪打一批都唔夠mp打
作者: room1905    時間: 12-2-2019 10:32
↑龍天符 +5雷陣 拔4寶 250lv. 當爆左擊同共他天王差唔多傷 機率70% 即係=人地0.7隻
作者: room1905    時間: 12-2-2019 10:35
即係有0.3既威力去左打天 但問題唔係日日打天
作者: grace9314    時間: 12-2-2019 11:08
henryns 發表於 11-2-2019 21:20

龍天特性10傷6爆

我認同 打喬喬狗單下爆擊後 龍天數字最高 多其他天王70%-100%到 但個爆擊率得24%...一但唔爆擊就會比其他天王低番30-40%....[意味期望傷害值低 (平均/總傷害唔會高)]

當然打少血既怪/中下階(如20-30萬血既怪) 會同其他天王差唔多速度/更快,  因為呢類怪唔高抗而且低血, 其中爆一下 其他天王可能要放多一下技先追到呢個傷害
但係打呢類小血怪 大家天王級 都係2-3下技就輕鬆KO

而如果特性 係10爆6傷
打喬喬狗爆擊後既數字  唔會高過其他天王好多 高約10-25% (一但無爆擊,個數字唔見得人)

而喬喬狗無抗性,龍天爆擊傷害可以做到特高數字..一但去到高抗性既怪.. 如神仙谷怪/巨大BOSS之類
傷害數字會大幅減少 輸出方面比其他天王輸蝕  特別雀天 虎天自身特性帶有減抗性(6-15%) 打呢類怪時

唔好睇小呢6-15%扣抗 (視特性點多少)
對於高抗性既怪 每扣1%抗性 隻天王技能每一hit打多成500-1000(實際彈出既數字)

而龍天自身無扣抗特性, 係相同淨放陰念,雀武技下
打牛鬼果D BOSS 爆左擊後既數字 同 虎天 雀天 都係差唔多 (講緊係10傷6爆特性出黎既數字 而唔係10爆6傷)
唔爆擊既話傷害更會低人1截

所以我一直都係以 平均傷害/期望傷害/總傷害 黎講
龍天輸出係比其他天王弱

而果位玩家 覆我個回應 打三尾狐 5.5W-6W 1hit 而虎天得4W幾
我就極有保留 所以我先針對佢問 打咩怪
因為我絕對唔相信 龍天 打神仙谷級別既怪 即使10傷6爆擊 爆擊都有咁高既數字
除非佢連埋屬傷 黎講  一係佢就用緊廢怪黎比

BTW 我認真左
琴日合左龍天(250+237) 等升到250lv(或者225lv著拔都) 果陣做測試 如果有人想睇 (但係要一段時間,無咁多時間去升)
作者: henryns    時間: 12-2-2019 17:10
#34 龍天之前未出武都係點爆擊.....高攻低爆個個本身都係低少少
范圍唔算細 諗下龜天 (雀天唔知)
敏裝同加MP少其實無咩關係...雀天帝套MP都唔多  龜虎天2隻照套先多
易死....差唔多啦....龍天武有閃 對比雀天有武有盾 龜天有生死 有龜 虎天多血
其實所有天王都唔會死..你唔會拎佢出去頂怪架嘛....(台凶祝斧),死左就走場再打多場囉
--------------------------
#36....你講緊咩?..
---------------------------
#37 低傷高爆我覺得都係龍天數字最高...(不過要試下先知)
(仲有上面提到既雀天符既劍仔....可以搵隻天草泥試 不過試泥都無咩用..)

打廢怪無咩好講...最多出多1下技...慢1 2秒姐....(每場)
不過龍天係咁多隻最唔穩定 就係因為爆擊.....

人地睇血打輸出....打幾下就幾下(龜天可能太細清唔晒..)每邊放幾野就走場

龍天呢?.....假設你打隻怪唔爆要6下 (1爆=3唔爆)
你好彩2下就打死 ,正常3,4野(1爆2唔爆/1唔爆連爆2野),運氣差5野都有可能
咁你實際打怪 應該每邊都放幾多野呢? 狂放,等佢打死左先轉另1邊? 咁又間接慢左
放3野,咁佢2野打死或者仲差少少血先打死 你又想嘔血
(無錯..就係打冰肥升LV......)

人地邊有講打3尾.....你睇錯....
係有就無敵啦......6WX3=18.....4下技KO
3尾雷屬....屬傷唔關佢事
(我"估"係打緊20-30W血既怪啦 不過都唔關事)
作者: 1234950    時間: 12-2-2019 21:17
beasilter 發表於 12-2-2019 09:03
用龍天同其他天王比 我都要認同上樓既講法
正服黎講龍天比較起其他3隻天王係清怪上(除打天)
係差左少少。 ...

見過扣抗流+明凶(未覺醒)  
1秒-2秒噴死左隻秦王BOSS

作者: ~如果~    時間: 13-2-2019 03:38
龍天勝在1隻夠殺 打天唔洗轉陣咁煩
要轉轉天王都夠做
千幾蚊打天最top算抵啦
搵明凶點比,一打幾隊天怪就見真章啦
作者: beasilter    時間: 13-2-2019 09:05
40# 大大講既打暴走天怪見真章 我覺得幾岩
咁先係龍天真正既用法
作者: grace9314    時間: 13-2-2019 12:19
henryns 發表於 12-2-2019 17:10
#34 龍天之前未出武都係點爆擊.....高攻低爆個個本身都係低少少
范圍唔算細 諗下龜天 (雀天唔知)
敏裝同 ...

佢引用我果個  係 我講緊頂裝龍天打三尾 27000~左右

雖然佢表面文字無講打三尾 5.5-6w  但係佢引用緊我既回覆 我係用緊三尾做例子

而佢就咁講龍天5.5-6W 1hit 又唔講打咩怪 所以我先對佢講既野有保留 先質疑佢 話佢打三尾

BTW 如果以冰肥呢類廢怪黎計 當龍天打5.5W-6W既時候 虎天打冰肥 既極限 絕對可以>5萬的 而唔係佢所講既4W幾  (半年-1年前 試 未buff明凶技,無屬套,天王符 4.6W,無235套)

另外 龍天傷害係唔穩定 爆擊果下傷害可能高其他天王小小/持平/低 (視打咩抗性既怪)

都係果句 出到天王 已經係巨商咩怪都打到 只係每隻定位唔同
作者: grace9314    時間: 13-2-2019 12:34
1234950 發表於 12-2-2019 21:17
見過扣抗流+明凶(未覺醒)  
1秒-2秒噴死左隻秦王BOSS

扣抗流 覺醒明凶
咁多隻打天入面 打佳真/虎頭蜂 明凶打天既bosss已經好快  下次改版後絕對係最快添(絕對快過龍天)

因為明凶技會扣抗影響 令佢打天boss好快 (以我所知 天怪暫時只有陰念,明凶技扣到抗(物抗))

現在:
鬼魂彈+念+明凶自身扣物抗(10%)

改版後:
石弓扣物抗上限25%(架車3轉先對到空,下版出)+鬼魂彈+念+明凶自身扣物抗(10%)

而龍天,日凶呢類全部計法抗... 打天boss類改版後會比唔上明凶

打地boss都好快
因為可以加埋對地既扣抗加傷既技 Eg.雀武技/其他扣抗技(如虎天....)

但係重點......BOSS怪 係台巨 輪到你打咩.....最多咪打下巨大BOSS
作者: 1234950    時間: 15-2-2019 13:23
grace9314 發表於 13-2-2019 12:34
扣抗流 覺醒明凶
咁多隻打天入面 打佳真/虎頭蜂 明凶打天既bosss已經好快  下次改版後絕對係最快添(絕對 ...

特別提覺醒前既明凶係因為
1. 佢未覺醒已經咁屈機
2. 子彈飛勁快  覺醒左子彈飛得慢左. 出技速度就冇量度過
3. 魔抗扣減上比物抗扣減量少

重點係....做乜無啦啦自己腦補一定要係玩台巨?
作者: grace9314    時間: 15-2-2019 14:49
1234950 發表於 15-2-2019 13:23
特別提覺醒前既明凶係因為
1. 佢未覺醒已經咁屈機
2. 子彈飛勁快  覺醒左子彈飛得慢左. 出技速度就冇量度 ...

你唔洗咁大反應 錯哂重點
我既意思唔係指一定要玩台港巨 當然你可以玩國巨 韓巨 私服
而係 大多數樂古人都玩 台港巨情況下
我只係想表達出 明凶/其他兵將點勁都好 boss係 台服都係唔輪到你打

間接道出台服有相關問題 而唔係講緊要一定玩台服/指明自己玩台服=]

作者: 1234950    時間: 15-2-2019 23:14
grace9314 發表於 15-2-2019 14:49
你唔洗咁大反應 錯哂重點
我既意思唔係指一定要玩台港巨 當然你可以玩國巨 韓巨 私服
而係 大多數樂古人 ...

冇大反應

重點係....重點居然係間接
係囉...你個重點真係幾錯
作者: beasilter    時間: 18-2-2019 09:42
樓主一出依個post 就引晒我地對龍天不滿既人出現 但咁啵下個版本火既天怪又多又勁 明凶係
克屬既情況下可唔可以做到現時水平 到時就見真章啦
作者: grace9314    時間: 18-2-2019 10:35
1234950 發表於 15-2-2019 23:14
冇大反應

重點係....重點居然係間接

重點(Important point) 表達 主要的 或 重要的部分

重要的部分 係可以包含多於一樣的事物, 從來無講 唔可以 包含多種意思或間接表達某一樣事物 如同你小中大學 文章 Essay/Dissertation 中心思想/Abstract

我個重點 係講緊 明凶/其他兵將點勁都好 boss係 台服都係唔輪到你打 (重點所直接表達既意思, 並無強調任何一定玩台服/指明自己玩台服)

而 間接道出台服有相關問題 呢句 已經係從 以上重點 再延伸落去 建立出黎既新觀點 (重點延伸下間接表達既意思)

所以 如果你話我個重點錯 請詳盡解釋一下點錯法? 如 邏輯上錯誤? 文法錯誤? 定 其他錯誤?

定係 其實你所表達既 已經係錯?
作者: 1234950    時間: 18-2-2019 13:40
grace9314 發表於 18-2-2019 10:35
重點(Important point) 表達 主要的 或 重要的部分

重要的部分 係可以包含多於一樣的事物, 從來無講 唔 ...

但係(但是)用黎表達內容同之前有反差

上文講緊覺醒明凶扣抗流 打BOSS
關於遊戲設計討論

忽然 但係重點轉講台灣代理不善問題 感覺離題同突兀
你將重點放係最尾  不過又冇總結前文內容

而「但係重點......BOSS怪 係台巨 輪到你打咩.....最多咪打下巨大BOSS」
亦冇指出 即使部隊幾勁都好 你都打唔到隻BOSS 個關係
事實上 兩者冇邏輯關係

至於你話你冇強調任何人一定要玩台服
我明白  同上面所講一樣
我只係覺得討論開巨商本身問題  做乜冇啦啦要變左係台巨度
你個句句子 台巨必然係重點 否則 打唔到BOSS怪個意思就不能成立

如果你問你重點錯乜  我會話係邏輯錯誤
「但係」同前文冇關係
「重點」同前文亦冇直接關係
但你以為有  然後「但係重點」後面句子又冇足夠解釋
如果將「但係重點...」與前文理解則會 邏輯上無法成立
將其獨立理解「但係」二字用錯再加上離題

作者: victims    時間: 7-3-2019 09:12
grace9314 發表於 11-2-2019 13:39
...

我打怪的時候.數字係咁樣顯示的..我照講-,-
作者: victims    時間: 7-3-2019 09:30
第一 龍天係屬於後期英雄.好吃兵陣同裝備.第2 傷害數字係跟據屬性相克的怪物去做對比的 無人會羅隻龍天去打3尾的,呢個係正常人的思維. 範圍來講虎天比龍天大 攻速來計 .虎天快過龍天少少 .普通玩家來講.虎天會容易用D . 龍天呢隻英雄勁唔勁就係要睇點運用.係未開放神仙谷的時候.我都係用龍天打帝3的 .打5隊水蛇都係30秒內.廢唔廢真係見人見智..
作者: w031b13    時間: 17-3-2019 22:05
龍天要配朝兇=最強天王
作者: henryns    時間: 19-3-2019 11:13
victims 發表於 7-3-2019 09:30
第一 龍天係屬於後期英雄.好吃兵陣同裝備.第2 傷害數字係跟據屬性相克的怪物去做對比的 無人會羅隻龍天去打 ...

點解我之前睇唔到你回既......好神奇...早幾日17號左右..突然見到7/3.......好得人驚......

1.係...但係好難講.....
點講呢....(唔係幾識表達 你自己睇下明唔明....唔明我都唔知點講清楚D...)
1.龍天係計倍數 所以1傷頂人地3傷 呢度睇落係多D既.....愈後期愈勁(裝收益特別高)
但係以依家既極限裝備泥講 佢頂裝3倍都係=人地差唔多或者廢過(唔肯定)
2.龍天唔識減抗 有2隻識 減抗既收益特別大
如果兵陣再多隻減抗既 咁肯定本身唔識減抗既收益會大D
3.招技既輸出公式(同第1點可能差唔多意思..)
(假設 求其舉例)
雀天 力X16
龜天 智X13
龍天 唔爆敏X5 爆擊X3=15
咁佢點計都係會低過X16既....
4.呢個唔係好關事...不過都講聲 其實雀天先係最食兵陣....因為多野加攻

2.無咩所謂 只要人家都一樣就OK
都唔克屬 或者大家都克屬

3.虎天快過龍天我真係唔知.....我仲以為虎天係最慢既..(偏見)

4.5隊水蛇30秒真係你勁囉好無.....痴L線...
暴走水蛇唔係個個夠打.....而且仲要30秒.....
我1隊都要20秒......試過打2隊水蛇都成日死..

同例打狼王 有人雀虎天可以打2 3隊 有人1隊隊打
呢D真係睇人.......唔係個個得....就算比你個AC佢都未必做到.....
作者: victims    時間: 12-4-2019 06:21
henryns 發表於 19-3-2019 11:13
點解我之前睇唔到你回既......好神奇...早幾日17號左右..突然見到7/3.......好得人驚......

1.係...但係 ...

我龍天7000幾敏呢...依家打5隊水洞怪都係30秒左右
作者: victims    時間: 12-4-2019 06:25

有時候我會去水洞打海神女(呢排用雀天升)..可以去偷竊下我^^ 其實我好想放D相片上來....但唔識整細D相的容量.所以放唔到.有無人教下?

有人教我了^^
作者: gn02700195    時間: 24-7-2019 03:42
好似係有無得的

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlardicle55www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2